2009. november 9., hétfő

Fürdőkád-felújítás




A kád lecsiszolása, majd több lépcsős letisztítása, zsírtalanítása, kiszárítása, portalanítása után egy speciálisan erre a célra kifejlesztett magas fényű, kétkomponensű bevonó anyaggal vonjuk be a fürdőkádat a legszebb színekben. A kádbevonás általában hengerrel, de egyéni megbeszélés szerint szórással is végezhető. A kád két nap múlva használható és karcmentes, folyékony tisztítószerrel takarítható. Ezzel az 1960-as évektől a nyugati országokban alkalmazott - időközben továbbfejlesztett - egyszerű és gyors eljárással a nagy költséggel és piszokkal járó kádcsere elkerülhető. Az eljárás természetesen zuhanytálakra, mosdók és mosogatók felújítására is alkalmas!
Laminált felületek festése
A NEW BATH kétkomponensű zománcfesték régi öntöttvas, valamint a jelenleg gyártott akril és acél kádak festéséhez és felújításához ajánlott. A receptura gyémánt keménységű és szuper fényes felületet ígér. A zománccal mindenféle kerámia, tehát mosdókagylók, WC csészék, csempék, fa felületek (bútorok), laminált felületek (csónakok, Yachtok), acél- (mosógépek, hűtőgépek, gáztűzhelyek, gázkazánok burkolata) és alumíniumfelületek festhetők, de használható műanyag felületek bevonására is. A festék használható vízvonal alatti és vízvonal feletti felületek festésére is.
Az alapfelület előkészítése
A nem festendő felületeket meg kell védeni, majd a felületet át kell csiszolni, ki kell szárítani és zsírtalanítani kell. Nincs szükség a rétegek közötti csiszolásra, ha a következő réteget 24 órán belül felhordják. Felújító bevonatként a zománc használható olyan jól tapadó bevonaton is, amely más két komponensű (poliuretán és epoxi) festékkel készült. Felhordható közvetlenül az alaposan zsírtalanított nyers felületre pisztollyal, ecsettel vagy hengerrel egyaránt.A legjobb 20 °C körüli hőmérsékleten festeni. Az ilyen hőmérséklet optimális a zománc jó száradásához. A száradási idő függ a levegő nedvességtartalmától és a festék sűrűségétől is. A festést szellőztetett helységben kell végezni.
Deco Color Epoxy kádzománc sprayGyorsan száradó bevonat, időtálló, bel- és kültérben egyaránt alkalmazható. Festhetünk vele fémet, fát, műanyagokat, még vakolatot is. Leginkább háztartási berendezések, fürdőkádak, mosdókagylók, hűtők, mosógépek festésére alkalmas. Használhatjuk bútorokra, szerszámokra, csónakokra is. Készítsük elő a bevonandó felületet: csiszoljuk, zsírtalanítsuk és szárítsuk. A legjobb, ha a bevonatot 20°C körüli hőmérsékleten visszük fel, jól szellőztetett helyiségben. Mielőtt elkezdenénk festeni, rázzuk a dobozt nagyjából egy percig, hogy a benne lévő golyó felkeverhesse az anyagot. Végezzünk próbafújást. Inkább több vékony, mint egy vastag rétegben hordjuk fel a bevonatot, a szórófejet tartsuk 25-30 cm-re a festendő felülettől. Minden egyes réteg felvitele után várjunk pár percet. Ha végeztünk, tisztítsuk ki a szórófejet. Fordítsuk a flakont fejjel lefelé, és 3 másodpercig tartsuk lenyomva a szórófejet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése