2009. szeptember 6., vasárnap

Kaviccsal díszitve





Ahhoz, hogy mutatós lakberendezési tárgyakat készítsünk, nem szükséges drága kellékeket vásárolni. Egy olcsó műanyag kaspót is percek alatt egyedivé tehetünk mozaiktechnikával. A dekoráláshoz csomagolt dísz-, vagy séta közben gyűjtött kavicsot használhatunk.

Hozzávalók: műanyag kaspó, dísz- vagy gyűjtött kavics, mozaikkockák, szilikonragasztó, vattapálcika
Elkészítés:Hajlékony műanyag tárgyakra csak rugalmas szilikonragasztóval szabad mozaikozni, így elkerülhetjük, hogy lepotyogjanak a felragasztott darabok. Ugyanezért fugázni sem szabad, mert a használat során biztos, hogy az anyag kipereg a résekből. Fontos, hogy minél laposabb, kicsi kavicsokat válasszunk, mert szebb lesz a végeredmény.
A mozaikozást a kaspó felső részével kezdjük, a szegély alatt. Kis adag szilikont nyomjunk ki egy kartonpapírra. A szilikon azért jó választás, mert gyorsabban dolgozhatunk vele, rögtön megfogja, amit felragasztunk. Vattapálcikát használva kenjünk be egy kb. 5x5 centis területet a szilikonnal, majd ragasszuk fel a kavicsokat úgy, hogy minél kisebb rések maradjanak közöttük.
Ha az egész felületet bekavicsoztuk, akkor a kaspó felső szegélyére, kis réseket hagyva ragasszuk fel a szögletes mozaikszemeket. A kaspót borítsuk rá az asztalra, és igazítsuk el a mozaikokat úgy, hogy mind hozzáérjen az asztallaphoz, így szép egyenes lesz a széle. Várjunk, amíg megszárad és csak utána ültessünk bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése